Rijles vanaf 16

Sinds 2011 mag je in Nederland beginnen met rijlessen vanaf 16,5 jaar. Ook Rijschool Esar biedt deze mogelijkheid. De rijopleiding is identiek aan de opleiding voor 18 jarigen. Op een stapsgewijze manier zullen de benodigde vaardigheden van het autorijden worden aangeleerd, zodat je vertrouwd raakt met het voertuig en de verkeerssituaties. Zodra je 17 jaar bent kan je rijexamen doen. Bij een positief resultaat mag je tot je 18e verjaardag, onder begeleiding van een ervaren chauffeur, de weg op. Daarna heb je alle vrijheid!

2todrive

Begeleid rijden, oftewel 2todrive, is bedoeld om beginnende bestuurders op een veilige wijze meer rijervaring op te laten doen. Wanneer je op je 18e zelfstandig mag autorijden ben je al meer gewend aan verschillende verkeerssituaties. Dit verkleint de kans op verkeersongevallen en vergroot de verkeersveiligheid voor jezelf en andere bestuurders op de weg. Dit laatste is een uitgangspunt waar ESAR naar streeft. 2todrive rijlessen vanaf 16,5 Rijschool Esar Gorinchem

2todrive coaches

Een coach begeleidt de beginnende bestuurder totdat hij of zij 18 jaar is. Begeleiden is geen instructies geven! De bestuurder is al geslaagd voor het praktijkexamen en heeft bewezen rijvaardig genoeg te zijn. Een coach is aanwezig om de bestuurder advies te geven in mogelijk gevaarlijke situaties. Maar ook positieve zaken mogen worden benadrukt. Een coach kan iedereen zijn (je vader, moeder, broer), mits hij of zij minimaal 5 jaar rijervaring heeft. De precieze eisen zijn te vinden op www.2todrive.nl. Je moet minimaal 1 en mag maximaal 5 coaches hebben. Dus wacht niet langer dan nodig en meld je aan! Hoe leuk zou het zijn als je op je 18e verjaardag al meteen zelfstandig de weg op kan?