2todrive

Waarom zou je wachten met het halen van je rijbewijs totdat je 18 jaar bent? Je kunt namelijk al starten met rijlessen vanaf 16,5 jaar dankzij 2todrive! Wanneer je zowel je theorie- als praktijkexamen hebt behaald, mag je vanaf je 17e de weg op onder begeleiding van een coach. 

2todrive rijlessen vanaf 16,5 Rijschool Esar Gorinchem

Rijlessen vanaf 16,5 jaar

Beginnende bestuurders zijn vaak betrokken bij verkeersongevallen. Een veelvoorkomende oorzaak hiervan is het gebrek aan rijervaring. Met behulp van het experiment 2todrive kan meer rijervaring worden opgedaan, onder relatief veiligere omstandigheden. Zo is het mogelijk om vanaf 16,5 jaar te beginnen met het volgen van rijlessen. Voorheen was de minimumleeftijd 18 jaar. 

Rijexamen vanaf 17 jaar

Wanneer je 17 jaar bent geworden kun je je inschrijven voor het praktijkexamen bij het CBR. Hiervoor moet je wel een theoriecertificaat hebben. Deze kan al op 16 jarige leeftijd worden behaald. Als je bent geslaagd voor je praktijkexamen mag je tot je 18e verjaardag onder begeleiding van een coach autorijden. Vanaf je 18e kun je eindelijk zelfstandig de weg op. Dankzij 2todrive heb je dan al veel rijervaring op kunnen doen en ga je zelfverzekerder het verkeer in. Dit vergroot de verkeersveiligheid van jezelf, maar ook van de andere bestuurders op de weg.  

2todrive coaches

Een 2todrive coach is niet hetzelfde als een rij-instructeur. Hij of zij adviseert in situaties waar nodig. Hierbij kan gedacht worden aan het maken van de juiste beslissingen of het geven van tips over de rijstijl. Je kunt je eigen coaches uitkiezen (minimaal 1 en maximaal 5). De eisen voor een 2todrive coach zijn te vinden op www.2todrive.nl. Op deze website is het ook mogelijk om een begeleiderspas aan te vragen. 

2todrive is een experiment dat van start is gegaan op 1 november 2011. Het experiment duurt zes jaar. Afhankelijk van de resultaten op de verkeersveiligheid kan het systeem een definitieve wettelijke status krijgen.