Aanhanger rijbewijs BE

play-sharp-fill
Wanneer je wilt rijden met een aanhangwagen moet je in veel gevallen in het bezit zijn van een aanhanger rijbewijs BE. Je auto reageert namelijk anders wanneer hij extra gewicht mee moet trekken. Denk bijvoorbeeld aan het vervoeren van zware spullen tijdens een verhuizing. Maar ook wanneer je een grote caravan meeneemt op vakantie, is een aanhanger rijbewijs BE noodzakelijk. Voor het behalen van een aanhanger rijbewijs BE moet een praktijkexamen worden afgelegd. Bij Rijschool ESAR is het mogelijk om rijlessen te volgen met een aanhanger en het rijexamen af te leggen. Hierdoor raak je vertrouwd met de combinatie personenauto en aanhanger en worden je ritten een stuk veiliger. Het behalen van je aanhanger rijbewijs BE kan bij Rijschool ESAR in één dag! De lessen worden gegeven in een Hyundai H300. Wanneer E achter B? Er zijn diverse combinaties van personenauto en aanhangwagen waarmee je met een rijbewijs B wel de weg op mag gaan, mits:
  1. het totale gewicht van het trekkende voertuig en de aanhanger met lading niet meer weegt dan 3500 kilogram.
  2. het gewicht van de aanhanger met lading niet over het maximaal toegestane gewicht van het trekkende voertuig komt zoals omschreven in de autopapieren.
Controleer dus altijd de autopapieren voordat je van plan bent om met een aanhanger te gaan rijden.  Als je regelmatig te maken hebt met het vervoeren van zware spullen is het verstandig om een rijbewijs BE te halen. Zo ben je niet meer beperkt in het gewicht van de aanhanger. Wijzigingen in de wet Sinds 19 januari 2013 zijn de regels voor het rijden met een aanhangwagen iets gewijzigd.  Als je al in bezit was van een rijbewijs BE blijven de oude regels van kracht. Lees meer over de nieuwe regels in de brochure op Rijksoverheid.nl
Aanhanger rijbewijs
€ 655,-
in 1 dag!
1/2 dagopleiding
Theoriecursus
Rijexamen