Autorijbewijs, het rijbewijs B

In bezit komen van dat felbegeerde roze pasje. Een doel waar velen naar streven. Niet meer door de regen moeten fietsen of in de kou staan wachten op het openbaar vervoer. Maar weer een stapje verder in vrijheid en onafhankelijkheid. 

Het volgen van rijlessen bij Rijschool Esar helpt je om dit doel te bereiken. Je kunt zelfs al beginnen met autorijlessen als je 16,5 jaar bent! En je autorijbewijs halen als je 17 bent. Naast het bedienen van een auto, leer je ook hoe je situaties op de weg in moet schatten en beheersen. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van de Rijopleiding in Stappen. Op deze wijze leer je tijdens de autorijlessen het autorijden op een structurele manier.

Autorijbewijs halen

Er komt een hoop bij kijken om je autorijbewijs te halen. Je zal moeten beginnen met autorijlessen om het autorijden goed te leren. Daarnaast zal je in de boeken moeten kruipen om de theorie en regels achter het autorijden te leren. Ook zal je moeten bewijzen dat je dit snap door het theorie examen af te leggen bij het CBR. En uiteraard zal je moeten laten zien dat je goed kan rijden aan het CBR, tijdens de tussentijdse toets en het echte praktijk examen voor het autorijbewijs, het afrijden. Als je voor alles geslaagd bent moet je snel naar het gemeentehuis van jou gemeente om je rijbewijs aan te vragen. Dan is het nog een paar dagen wachten om zelf overal naar toe te rijden! Bij de meeste gemeente duurt het vijf werkdagen om je rijbewijs te maken, maar je kan voor wat meer geld ook met spoed je autorijbewijs aanvragen.

Kosten autorijbewijs

Autorijbewijs al gehaald en heb je rijangst?

Ben je al in bezit van je rijbewijs, maar heb je nog steeds angst om te rijden? Rijschool ESAR biedt ook de mogelijkheid om een opfriscursus te volgen!  Zo hoef je niet meer een paar straatjes om te rijden om een goede parkeerplek te vinden. En zit je met een ontspannen gevoel achter het stuur wanneer je moet invoegen op de snelweg. 

Bang om je autorijbewijs te halen?

Dat is nergens voor nodig! Bij Rijschool ESAR geven we je de rijopleiding die je zelfvertrouwen geeft om de rest van je leven goed aan het verkeer deel te nemen. Door de stapsgewijze manier van lesgeven word je optimaal opgeleid tot een verantwoorde deelnemer aan het verkeer. De leerstof wordt geleidelijk opgebouwd, afhankelijk van je eigen kennen en kunnen. Je weet na elke les waar je aan toe bent en waar je nog op moet letten. 

Rijschool ESAR streeft er naar om bestuurders met een veilig gevoel de weg op te laten gaan, je mag daarom ook pas examen doen voor je autorijbewijs als je daar helemaal klaar voor bent. 

Leuke aanvulling op het autorijbewijs

Naast het autorijbewijs, biedt ESAR ook nog de mogelijkheid om het rijbewijs BE (aanhanger rijbewijs) te halen. In Nederland is dit rijbewijs verplicht wanneer je met een zware caravan, een paardentrailer, een boottrailer of een andere aanhanger achter je auto wilt rijden. Hiervoor moet je ook een apart examen afleggen. 

Dus ben je woonachtig in omgeving Gorinchem? Aarzel dan niet en meld je aan bij rijschool ESAR.