Aanhangerrijles

Het is verstandig om in het bezit te zijn van een aanhanger rijbewijs BE wanneer je van plan bent om met een zware aanhanger te gaan rijden. Bij Rijschool Esar kun je een opleiding volgen om in bezit te komen van dit rijbewijs.

Om aanhangerrijles te mogen hebben en je aanhanger rijbewijs BE te halen moet je in het bezit zijn van je autorijbewijs B. Een theorie examen afleggen is echter niet nodig voor het aanhanger rijbewijs BE. De theorie voor het E achter B rijbewijs zal tijdens het praktijk examen aanbod komen. 

Aanhangerrijbewijs

Bij Rijschool Esar kan je een complete opleiding en examen in één dag doen, waarbij je om 8:00 uur start met de aanhangerrijles en om 14:00 het examen aflegt bij het CBR Schelluinen. Tijdens de ochtend wordt er veel geoefend met het rijden met een aanhanger. En de theorie achter het rijden met een aanhangwagen wordt behandelt. 

Ook kan je bij Rijschool Esar je aanhanger rijbewijs halen in je eigen tempo. Door bijvoorbeeld wekelijks een losse aanhangerrijles te nemen. 

Kijk bij tarieven voor de kosten aanhangerrijles en kosten aanhanger rijbewijs. De lessen worden gegeven in een Hyundai H300 met daarachter een zeer mooie aanhangwagen. In de aanhanger is zelfs een auto te vinden, die als ballast dient. 

aanhangerrijles en aanhanger rijbewijs BE halen Gorinchem

Wanneer mag je rijden met een aanhanger?

Een vraag waarop het antwoord voor velen onduidelijk is. Als de aanhangwagen inclusief laadvermogen niet meer weegt dan 750 kg is er niets aan de hand. Hiervoor heb je geen apart rijbewijs nodig.  Maar houdt ook vooral het toegestane gewicht in de gaten dat de auto mag trekken. Dit wordt weergegeven in de autopapieren. De auto en de aanhanger inclusief laadvermogen mogen namelijk samen niet meer dan 3500 kg wegen. 

Wil je meer weten over het rijbewijs BE? Of je meteen aanmelden om het aanhangwagenrijbewijs te halen? Neem dan contact op en dan maken we een afspraak.