Bijzondere rijles

Autorijden moet voor iedereen een plezier zijn!

Vanuit die gedachte werkt Rijschool Esar en daarom zijn wij gespecialiseerd om dit mogelijk te maken.

opfriscursus rijles rijbewijs rijschool esar Gorinchem

Opfriscursus

Zie je op tegen autorijden? Vermijd je bepaalde wegen of drukte in het verkeer? Of is het al erg lang geleden dat je auto hebt gereden en wil je weer gaan rijden? Volg dan een opfriscursus zodat je weer met plezier de weg op gaat! Esar zorgt ervoor dat je weer went aan de auto en je zeker voelt in het hedendaagse verkeer. 

rijangst rij angst rijlessen rijschool Esar Gorinchem

Rijangst

Rijangst kan verschillende oorzaken hebben, maar in de meeste gevallen is het een geleidelijk gevolg van onvoldoende ervaring. Een gebrekkige rijopleiding kan hier een belangrijke rol in spelen. Door het volgen van een RIS opleiding word je bij rijschool ESAR opgeleid tot een verantwoorde en zelfverzekerde autobestuurder. De opleiding past zich aan op het niveau van de leerling. Pas wanneer diegene toe is aan de volgende stap, gaat het moeilijkheidsniveau omhoog. Bovendien worden de vooruitgangen netjes bijgehouden op de leerlingenkaart en weet je als bestuurder ook precies wat je kan. 

Angst is heel normaal. Maar ESAR begeleid leerlingen op een zodanige manier dat zij 100% klaar zijn voor deelname aan het verkeer. Dus laat de auto in het vervolg niet meer staan, door met ons deze uitdaging aan te gaan pakken!

faalangst rijexamen faal angst rijles rijschool esar gorinchem

Faalangst

Faalangst is angst om niet te kunnen voldoen aan bepaalde verwachtingen van jezelf of anderen. Dit komt vooral voor in situaties waarbij je wordt getoetst of als er gepresteerd moet worden.  Voor sommigen is de angst om te falen een motiverende factor. Voor anderen werkt het juist als negatieve factor en zorgt het ervoor dat ze ook daadwerkelijk falen. Rij-instructeur Jan de Groot helpt deze mensen door vakkundige begeleiding. Verkeerschool Esar is al meer dan 50 jaar een begrip in Gorinchem en omstreken en heeft hier ook al ruime ervaring mee.  

Wanneer je last hebt van faalangst is het raadzaam om te kiezen voor een faalangst rijexamen. De examinator heeft hiervoor eens speciale training gehad en  zal zowel voor als tijdens de rit, extra de tijd voor je nemen. De duur van het examen is ook langer, namelijk 80 minuten in plaats van 55 minuten. 

autisme rijlessen rijles rijexamen rijschool esar gorinchem

Autisme en rijles

Autorijschool Esar is van mening dat leerlingen met autisme een even grote kans hebben om hun rijbewijs te halen als ieder ander. De weg naar het examen toe zal alleen anders zijn. Door middel van aandacht en vaardigheden wordt iedere leerling opgeleid tot een verantwoorde bestuurder. Rijinstructeur Jan de Groot heeft een cursus gevolgd bij Jongepier Mobility Masters waardoor hij gespecialiseerd is op gebied van autisme en deze doelgroep op een goede manier kan onderwijzen.