Geschiedenis Rijschool Esar

In 1955 werd autorijschool ESAR (Eerste Schelluinse Auto Rijschool) opgericht door Jos de Groot en zijn vrouw Mina van Bennekom. Om lichamelijke redenen moest Jos zijn huidige baan als buschauffeur opgeven. Doordat er nog geen uitkeringen bestonden en de autobranche groeide besloot hij aan de slag te gaan als rijschoolhouder. Samen met zijn vrouw maakte hij dit bedrijf tot een succes. 

Het gebied Gorinchem was uitermate geschikt om een rijschool te beginnen. Jos had dankzij zijn carrière als buschauffeur veel bekendheid gekregen in deze omgeving. Dit leverde hen veel klanten op. Destijds waren de kosten voor een rijles 2 gulden en 50 cent per uur. Het bedrijf groeide snel en om versterking te bieden richtte zoon Jan in 1970 Rijschool de Groot op. 

 

Inmiddels is rijschool de Groot uitgegroeid tot een van de grootste rijscholen in Gorinchem en omstreken. Ondanks de naam, is de familie de Groot niet meer de eigenaar van de Rijschool De Groot. De rijschool is verkocht aan de familie Krol. 

Jan de Groot heeft na enige jaren weer nieuw leven in Autorijschool of Verkeersschool Esar geblazen. Deze rijschool biedt rijke herinneringen aan de bewoners van Gorinchem en omstreken. Veel mensen hebben met succes hun rijbewijs gehaald bij Esar. 

eerdere autos rijschool esar gorinchem

Sinds 2004 is ESAR gespecialiseerd in de nieuwe vorm van lesgeven, namelijk Rijopleiding in Stappen (RIS). Door het inzetten van deze unieke methode probeert  ESAR leerlingen op te leiden tot zelfstandige bestuurders die veilig kunnen deelnemen aan het verkeer. Niets is zo belangrijk als de veiligheid op de weg.